fbpx Skip to main content

At flytte er ikke blot en glædelig begivenhed. Det er ofte også en bekostelig affære, idet der er mange udgifter forbundet med at flytte til et nyt hjem. Det er da også en af grundene til, at den gennemsnitlige dansker kun flytter ca. seks gange i løbet af et liv.

Du ved, at det koster penge at flytte fra et hjem til et andet, men har du det fulde overblik over omkostningerne? Ellers bør du læse med her, hvor vi kommer omkring nogle af de typiske udgifter til en flytning.

De typiske udgifter til en flytning

Den største udgift til at flytte består typisk af depositum til en lejebolig eller egenbetaling ved køb af en ejerbolig. Udgifterne til en flytning begrænser sig dog ikke til dette. Der er også mange andre udgifter, der skal afholdes før, under og efter en flytning.

Her er nogle af de mest almindelige udgifter til en flytning:

  • Leje af flyttebil
  • Køb eller leje af flyttekasser
  • Leje af depotrum
  • Køb af møbler og boligtilbehør

Læs også: Gode råd til flytning

Leje af flyttebil og dertilhørende brændstof

En professionel flytning kan let komme til at koste i omegnen af 10.000 kr., hvis du skal have to flyttemænd til at flytte alle dine møbler og flyttekasser. Du kan heldigvis spare en stor del af de penge ved i stedet at leje en flyttebil og klare flytningen selv.

Lejvarebil.dk tilbyder udlejning af flyttebiler til priser fra 298 kr. I priserne er der inkluderet 100 km. Ved at have en flyttebil til rådighed kan du gøre flytningen meget lettere og hurtigere for dig selv og dine hjælpere. Foruden udgifterne til leje af flyttebilen skal du budgettere med lidt udgifter til køb af brændstof.

Køb eller leje af flyttekasser

For at sikre en så nem flytning som muligt bør du, så vidt muligt, pakke alle dine ting ned i flyttekasser. Det gælder både tøj, porcelæn, pyntegenstande, bøger, elektronik osv. osv. Hvor mange flyttekasser du skal bruge afhænger af, hvor mange ting du har.

Udgifterne til køb eller leje af flyttekasser kommer an på, hvor mange og hvor store flyttekasser du har brug for. Foruden flyttekasser kan der være udgifter til leje eller køb af flyttehund, sækkevogne, flyttetæpper m.v.

Leje af depotrum (hvis behov for opmagasinering i en periode)

En anden almindelig udgiftspost ifm. en flytning er leje af depotrum.

Skal du f.eks. være ude af din nuværende bolig d. 1. i måneden, og overtager du først din nye bolig d. 15. i måneden, har du brug for et sted at opmagasinere dine møbler og øvrige ting i mellemtiden. I den forbindelse vil det være oplagt at leje et depotrum. Det er ikke helt gratis, men vil typisk kunne klares for et par hundrede kroner om måneden.

Nye møbler og nyt boligtilbehør

Når du flytter til et nyt hjem, er det sandsynligt, at du også vil få brug for nye møbler og nyt boligtilbehør. Det kan f.eks. blive aktuelt, hvis du flytter til noget større eller mindre, eller hvis dit nye hjem er indrettet på en anden måde, da det kan betyde, at dine nuværende møbler ikke vil passe ind i stil eller størrelse. Det er også normalt, at der skal købes nye gardiner og lamper, der passer til det nye hjem.